Velhasıl Bir Mola!

Velhasıl Bir Mola!

Takdir,Teşekkür alamadım diye üzülme...

Takdir, Teşekkür alamadı diye üzme!

Takdir ve Teşekkür varmak değil yolda olmaktır. Yol almaktır! 

Engeller,aşılmak,hedefler varılmak içindir..Deli dalgalara muhatap olacağız hayatta.Yorulup teslim olmak değil dalgalarda sörf yapmaktır güzel olan. Mekleyeceğiz,yürüyebiliyorsak koşmayı,koşabiliyorsak uçmayı,uçabiliyorsak yeni ufuklara,ufkun ötesine geçmeyi... Ve oraya varmayı hedefleyeceğiz. Bugünkü başarınız bunun mümkün olduğunu gösteriyor vesselam.

20.01.2023 109

Okul müdürümüz İslam ÖZKUL'un Yarıyıl Mesajı:

"Değerli öğretmen arkadaşlarım, Kıymetli veliler, Sevgili öğrenciler,

 2022- 2023 Eğitim –  Öğretim yılının I. Dönemi yapacağımız Kapanış Programı ile son bulacak.

12 Eylül 2022 Tarihinde başladığımız dönemi yaklaşık dört aylık bir çalışmanın sonunda kapatıyoruz.

Bu süreç içinde Müdür Yardımcısından Öğretmenine; Okul Aile Birliğinden Hizmetlisine, Kamu ve Sivil Kurum Kuruluş Temsilciliklerinden Gönüllü velilerimize, adını dahi bilmediğimiz dedenin ninenin duasında ve emeğinde biz varız! Okulumuzun başarısı ile eşdeğer tutulan öğrencilerimizin başarısı için bildiklerimizden çok bilmediklerimiz var. Onlar da gayretteler ve duadalar! Hepsine katkıları ve katılımları dolayısı ile huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Her bitiş yeni bir başlangıcı beraberinde getirir. Gelecek geçmiş üzerine kurulur. Geçmişini iyi bilen ve hatalardan ders çıkarıp geleceğe ulaşan bireyler geleceğin de sahipleri olmaktadırlar. Siz öğrenciler, bu dönemin sonunda kendinizle girişeceğiniz bir iç muhasebeyle, yeni bir başlangıç yapma şansını yakalayacaksınız. Bu sayede diğer döneme daha dinamik başlayacak ve gelecekteki hedefleriniz için daha azimli ve kararlı olacaksınız.

                Elbette bir insan üç beş rakamla ölçülemeyecek bir değerdir; ancak alacağınız karneler, sizin emeklerinize biçilmiş birer karşılıktır. İşte bu sayede kendinizi değerlendirecek ve geleceğinizi daha güzel bir şekilde inşa edeceksiniz. Şunu unutmayın, notlarınız ne olursa olsun hepiniz bizim için ayrı birer değersiniz. Tatili Aktif Dinlenme gerçekleştirerek eksikliklerinizi gidereceğinize inanıyorum. Unutmayalım ki; "İnsan suya düştüğü için boğulmaz;Sudan çıkmadığı için boğulur."

                Velilerimize mesajımız; Karneler, çocukların nasıl bir insan olduğunu değil, onların okuldaki performanslarının göstergeleridir. Çocuklarınızın karnedeki başarısızlıklarını sorun haline getirmeyin! Başarılarını da abartmayın! Karne bir sonuçtur. Bu sonuca nasıl varıldığını düşünün,değerlendirin. Az başarılı olan öğrencilerimize kızmak, küsmek, çözüm değildir. Çözüm, öğrencinizle birlikte durum değerlendirmesi yaparak tedbir almaktır. Bugün karnede kırıkları olan öğrencinin psikolojik olarak zayıf olduğu bir gündür. Onlara destek olmanız en doğru olandır.

Tebrikler...

104 Öğrencimizin 38'i Takdir,38'i Teşekkür Belgesi ile dönemi başarılı bir şekilde tamamladınız. Bu süreçte birçok sosyal ve sanatsal faaliyet ile de potansiyel gelişiminizi renklendirdiniz; HedefLGS2023 Projesi,Koçluk Sistemi,Kapsayıcı Eğitim Modeli Uygulamaları,Bülten,Broşürler,Geleneksel Türk Okçuluğu,Futsal,Voleybol,Basketbol,Robotik Kodlama,Kik BoksŞiir,resim,sergi,Eyvallah 5 Dergi çalışması ve burada uzatmadan kısaca çok yönlü gelişime koşuyorsunuz. Belge alanları takdir ettiğimiz gibi alamayanları da takdir ediyoruz.

Her şeye rağmen size şunu da demeden edemeyeceğim; Hala potansiyel başarınızın altındasınız! Sizin başarınız bu kadarla sınırlı kalamaz... Kalmamalı da... Sizden isteğim tatili fırsata çevirip II. döneme hazırlıklı gelerek potansiyel başarımızı yakalayıp kendimizle yarıştığımızın farkına varmanızı istiyorum.Yarıyıl tatilinde Matematik ve İngilizce DYK Kursları ile telafi çalışması yapmanızı ve durmadan yeni başlangıçlar yeni hedeflere yelken açma gayretinizi bekliyorum.

                Başarı birden çok faktöre bağlıdır. Başarıya ulaşmada sorumluluk duyma,Planlı Çalışma,Kendine Ulaşabilir Hedef Koyma ve Kararlı Olma zorunluluğu vardır.Bu faktörlerin hepsi bir arada olunca başarı kaçınılmaz olmaktadır.Başarmanın en önemli öğesi de belki de "Kendine Güven" meselesidir.Bu arada KENDİNE GÜVEN derken kendinizi gözünüzde büyütmeniz anlaşılmasın.Kendinizi gözünüzde büyütmeyin!Bırakın başkaları gözünde büyütsün sizi!

Mütevazı olun! Her daim sosyal olun, Selam veren-alan, hal hatır soran olun her daim. Her şeyi bilip selam sabah bilmeyen insandan ne hayır gelir? İletişim kurun çevrenizle! Büyükleri sayan,küçükleri seven olun!Bilimin peşinde koşan,geleceğini şimdiden planlayan,doğaya ve çevreye duyarlı insan olmaya gayret gösterin.Yaşamak için değil;değerlerinizi yaşamak ve yaşatmak için yaşayın!

Bizim için sizler değerlisiniz! Bayraklaşan değerlerimiz sizlersiniz. Hepiniz kıymetlisiniz. Her şeye rağmen "Ağaç dalları ile gürdür" sözünü şiar edindik! Sizlerden bir kişiyi bile kaybetmemeyi en büyük başarımız saydık!

Misyonumuz milli ve manevi değerleri ile bütünleşik, bulunduğu yerde ve bölgede öncü ve önde kurum olmaktır. Dört yıl önce bu hedefe kilitlendik ve Allah'a hamdolsun ki başardık! Okulumuz gün geldi ilçede ve Türkiye'de tüm derslerden ortalama başarıda en yüksek noktaya ulaştı! Sosyal çalışmaların en kalitelilerini ortaya koydu! Her geçen yıl daha iyisi neden olmasın. Bu yıl da yeni rekorlar neden kırılmasın?

Bunu sizler başardınız! Sizleri ne kadar tebrik etsek azdır' Başarı aynı şekilde de devam edecek inşallah! Biz size güveniyoruz! Yeter ki siz de kendinize güvenin! Azimli olun, gevşemeyin, öğretmenlerinizin sizler için açtığı bu yolda durmadan yürüyün! Sizler Pazaryeri'nde tarih yazan, eğitimde Farkı Fark edenlerin Tercihi olan bir okulun öğrencileri olarak yarın istediğiniz yerde olacaksınız Allah'ın izni ile.

Biz hepinizi çok sevdik ve hep de seveceğiz. Yolunuz açık, başarılarınız daim olsun. Sizleri gittiğiniz yerlerde buradan aldığınız sevgi, saygı, bilgi, ilgi, hoşgörü, azim ve başarı tomurcuklarını her yere serpmeniz ve her yerde olmanız dileklerimle..."

Emek veren, katkı sunan, katılımda bulunan tüm paydaşlara şükranlarımı arz  ediyorum.

Saygı ve sevgilerimle..."

20-01-202320-01-202320-01-202320-01-202320-01-202320-01-202320-01-202320-01-202320-01-202320-01-202320-01-202320-01-202320-01-202320-01-202320-01-202320-01-202320-01-202320-01-202320-01-202320-01-202320-01-202320-01-202320-01-202320-01-202320-01-202321-01-202321-01-2023