Okul Tanıtım Çalışması Yapıldı

Okul Tanıtım Çalışması Yapıldı

Okul Tanıtım çalışmaları kapsamında Eğitim Öğretim Yılı son haftasında Pazaryeri İlkokulu ve Beşeylül İlkokulu 4. Sınıf Öğrencileri ziyaret edildi.

Zorunlu değil,tercihe dayalı Şehit Zafer Koyuncu İmam Hatip Ortaokulnun yaptığı çalışmalar ve misyon anlatıldı.Çalışma kapsamında Okul Tanıtım Broşürü ve mini hediye olarak zeka küpü anahtarlık hediye edildi.Okulumuzla ilgili sorular cevaplandırılarak çalışma sonlandırıldı.Çalışma kapsamında mihmandarlıkları dolayısıyla Pazaryeri İlkokul Müdürü Ali SADEFOĞLU ve Ekibine,Beşeylül İlkokulu Müdürü Arif KAPTAN ve Ekibine,tanıtım çalışmasına katılan öğretmen ve öğrencilerimize en kalbi şükran hissiile...

19.06.2023 144

Okul Tanıtım Broşürü için lütfen tıklayınız...

meb_iys_dosyalar/11/05/751248/dosyalar/2023_06/19094036_SZKIHO-Tanitim-Brosuru-2023.pdf

Okul Tanıtım Videosu için lütfen tıklayınız...

https://youtu.be/jV66u0Vtr7E

 

 

Doğru Tercih,

Doğru Eğitim,

Doğru Gelecek… 

Doğru Kariyer,

Doğru Karakter için...

Sevgi ile,

İlgi ile,

Bilgi ile yolculuk için:    

                                     #ŞZKİHO 

Başarıya bakışımzı ve okul misyonumuzu yeni kayıt olacak öğrenci ve velilerimizle paylaşmak gerekirse:

Eskiden  "Burada hiçbir balık uçmaya, hiçbir kuş yüzmeye zorlanmaz." derdik.

Eğitim kapılarının girişine de yazardık herkesin görebileceği kadar büyüklükte.

Eskiden dermişiz demesine de; Şimdilerde biraz daha çok demeye ihtiyacımız var gibi gibi ?

Ayıp değildir olsa gerek söylemesi: Başarının değerlendirilmesinde, her sınav sonrasında çeşitli istatistiklerle “En Başarılı!” olanlar ilan edilirler.

Afişlerle de desteklenirler hatta. Bazen de ilkler ödüllendirilir. Doğrudur ve doğaldır da aynı zamanda.

Bir de başarılı görünme sevdası oluyor özelde de kamuda da…

Ve olmaya devam da edecektir tüm vatan sathında. Başarı güzel ve cezp edici kelimedir elbette.

Sahiplenmek ve başarılı olmak da her kişi ya da kurumun harcı da değildir aynı zamanda. İstatistiklerle de desteklenir ki etkili olsun.

Olgu başka, algı başka kılınır nitekim… Desteklenir desteklenmesine de; Rakamlar da doğrudur, doğru da okunur çoğu kez.

Rakamların suçu olur mu? Olmaz tabii ki. Benjamin Disraeli: "Üç çeşit yalan vardır: Yalan, Kuyruklu Yalan ve İstatistik." der.

Der de ne demek ister? Düşünmek lazım sanırım? Eğitimde başarı sürekli tartışılan bir konudur.

Sınava giren öğrencilerde mutlu olma oranı nedir?  Öğrenci temelde kaç puanla geldi, 4 yılın sonunda kaç puanla ayrıldı?

Notu kaç iken dört yıl sonrasında ne oldu?  Kaç mezun verdik kaçı istediği yere gidebildi? Öğrencinin dünyasına ve hülyasına ne katıldı?

Kaç öğrenci içinden kaçı neyi başardı?

Başarılıların puntoları büyük yazılırken,başarısız sayılanların genelde küçük puntolu yazılması,bazen de belirtilmemesi de,işin doğası gereği olsa gerek?

%7’lik ya da %10’luk dilimdeki öğrencileri başarılı sayarsak başarı oranımız çok düşük değil mi? Eğer öyleyse %90 başarısızlık kimin eseri?

Her öğrenci aynı şartlarda mı yarıştı?  Pandemi sürecinin getirdiği aksilikler? Kaç öğrenci özel ders alarak hazırlandı?

Ailenin katkısı ne kadardı,okul ne kattı ? Her öğrencinin aile şartları,sosyo-ekonomik olarak bir miydi?

İstendik başarıyı elde edemeyen, %90’ı başarısız sayılan çok büyük oranın içinde olmayan %10’luk dilime girenler mutlu mu?

Not başarısı iyi olunca her şey tamam mı? Kişilik ve karakter gelişimine ne katabildik? Farklı bakış açıları ile başarı üzerinde çok şey söylenebilir.

Başarı? Sınav Başarısı? Gerçek Başarı? Asıl başarı, öğrencinin ilgi ve istidadı ölçeğinde kendi potansiyelini bilme ve bulma mücadelesinin sonucudur.

% 7’lik ya da 10’luk dilime giren öğrencilerin başarılı sayıldığı bir bakıştan kurtulup geri kalan % 93 ya da %90 gibi çok büyük öğrenci potansiyelimizin de başarılı kılınabileceği anlayışa geçiş zarureti kendini göstermektedir.

Sınavlar yıl yıl eleştirilmekten kurtulmuyor! Sınav eleştirilerinin yerini sınavın nasıl olması gerektiği anlayışın neşvünema bulması temennisi ile…

Dört yıllık sürecin sonunda 2023 Mezunlarımız biz sizden, siz bizden çok şey öğrendik birbirimizden.

Albert Einstein der ki: “Aslında herkes bir dahidir…

Ama siz kalkıp bir balığı ağaca tırmanma yeteneğine göre değerlendirirseniz, balık bütün yaşamını bir aptal olduğuna inanarak geçirecektir.”

Mezunlarımız:  Sizler, her biriniz ayrı birer dahisiniz. İlginizi, bilginizi, kabiliyetinizi geliştirmeye davam ederek kendi potansiyel başarınızı yakalamak peşinde olacağınıza ve gerçek başarıyı elde edeceğinize inancımız tamdır.

  2023 Yılında 21 Öğrencimizde başardı ve üst öğrenime geçti.

Çift kanatlı kuş misali, yuvadan utçunuz. Ve… Mutluluğunuzu gözlerinizden okuduk.

Biz de sizlerin mutluluğu ile mutlu olduk.

İnsanca duruşunuz,islami kimliğiniz,dürüstlüğünüz,hayata direnişiniz ile en büyük başarı yolunu keşfettiniz.

İstikametiniz doğru üzere olsun ve akıbetimiz hayrolsun. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.

Başarılarınız daim olsun vesselam.

Yerlerinize yeni öğrenciler gelsin,İmam Hatipli olmak her bir öğrencimize nasip olsun dileği ile 4. Sınıftan 5. Sınıfa geçen öğrenci ve velilerimizi okulumuza davet ediyor ve tercihlerinin de hayırlara vesile olmasını diliyoruz.

Başarının istatistiki değil çok yönlü değerlendirilmesi bilinci içerisinde eğitim öğretimde var olduğumuz bilinci ile veli ve öğrencilerimizin okulumuzu tercih etmelerini istiyoruz,vesselam.

19-06-202319-06-202319-06-202319-06-202319-06-202319-06-202319-06-202319-06-202319-06-202319-06-202319-06-2023