Mezun Olduk!

Mezun Olduk!

Yol Açık!

Yola Çık,

Yoldan Çıkma!

Düsturuyla dört yıl önceki Eğitim sistemimizin ikinci dört yıllık sürecini "İmam Hatipli Olmak" Farkı ile sizleri geleceğe uğurluyoruz. 

Sizi bizde bizi sizde bırakıyor her şey. Sevgili Gençler;Her daim yanınızda olmaya çalıştığımız gibi bundan sonra da her daim yanınızda olacağımızı bilmenizi istiyoruz.Yolunuz ve bahtınız açık olsun... Vesselam

 09 Haziran 2022 tarihinde okulumuz Kapalı Spor Salonunda veli ve öğrencilerimizin organizasyonu ile mütevazi bir Mezuniyet Programımız  ile beşinci dönem mezunlarımızı geleceğe uğurlamanın sevincini yaşarken ayrılacak olmanın da hüznünü tattık.

Programa Şeref Konuğu olarak; Kaymakamımız Sayın Ferhat ALTAY,Belediye Başkanımız Sayın Zekiye TEKİN,İl Encümenimiz Sayın Alaaddin EMRAL ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mahmut EKİNCİ katıldılar. Teşrifleriyle bizleri onurladıran Şeref Konuklarımıza hassaten teşekkürler.

Programa İmam Hatip Gönüllümüz Sayın Hüseyin AVCI'nın yanında Atatürk OO Müdürü Bilal ÇOĞUL,öğretmenlerimiz ve velilerimiz katılarak öğrencilerimizin sevincine ortak oldular.Keyifli,anlam yüklü ve duygu dolu mezuniyet programımıza katılım ve katkı sunan herkese şükran hissi ile...

 

10.06.2022 142

Program;

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından  Mezun olacak olan öğrencimiz Aldulkadir KARADAĞ'ın Kur'an-ı Kerim Tilavetinin ardından Okul Müdürünün "Son Hitabı" yer aldı.

Okul Birincilerimiz Sınıf Öğretmenimiz Elif KORAL eşliğinde Elif KELEŞ  &Nisanur KILIÇ "Okul Kütüğü" 'ne isimlerini tarihe ğeçmek üzere çaktılar. İlk üçe giren enler plaket ve hediyellerle  ( I. Elif ÖZCAN,1. nİSANUR kılıç;2. Enes İMAL;3. Melek ERSOY,3. Rıdvan KURT)ödüllendirildiler. Ardından Mezunlar adına konuşmasını Eylül Rana TEKİN yaptı. Bayrak-Flama Devir Teslim Töreni yapıldı.Okul Birincilerinden 7. Snıf Öğrencilerimiz Feyza SÜmeyye AYDI e Ecrin Şevval DEMİR yarınlara bayrak ve flamayı şan ve şerefle temsil etme ve  kendinden sonrakilere teslim etme sözünü vererek teslim aldılar.Temsli Diploma Töreninin ardından Kep Atma işlemi ve ardından "Mezunlar PAstası" keilerek katılımcılara pasta ve ikram ile program son buldu.

 

Okul Müdürü İslam ÖZKUL son hitabında:

"Gözümüzün nuru, gönlümüzün süruru, gül bahçesinin nadide gülleri, aydan arı, sudan duru sevgili öğrencilerimiz.

Beşinci dönem ilk göz ağrılarımız, ilklerimiz, öncelerimiz, öncülerimiz, öndelerimiz...

Pazaryerinin akademik ve sosyal alanlarda başarı dolu, gurur duyduklarımız, dört yıllık beşinci dönem mezunlarımız...

                Sayın Kaymakamım,

Sayın Belediye Başkanım,Kıymetli Protokol,Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürüm,

Değerli arkadaşlar, Saygıdeğer velilerimiz ve Kıymetli misafirlerimiz...

               

8. Sınıflar Mezuniyet Programına hoş geldiniz, Hoşa geldiniz, şeref verdiniz.

Katılımlarınızla bizleri onurlandırdınız. Sağ olun, var olun.

Hepinizi en kalbi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyor, öğrencilerimizin ve sizlerin yarınlarına dair yolları ve bahtları açık olsun diliyorum.

Malumunuz; 2013 -2014 Eğitim Öğretim Yılında 56 Öğrenci 4 Öğretmen ile çıkılan bu yolda bugün 9 Öğretmen 88 Öğrenci ile eğitimde Pazaryeri'nde sizlerle sosyal ve akademik başarıda çığır açan bir okul olma özelliği ile ilçemizin en güzide "Sıcak Bir Eğitim Yuvası" olma şerefini taşıyoruz. Rabbimize şükür ki bizleri bu başarı lütfuna eriştirmesinin huzuru içinde 4 yıllık beşinci dönem mezunlarımızı veriyoruz. Bize bu başarıyı tattıran Rabbimize şükürler olsun!

Bu noktaya gelişimizde, başarılı bir süreci yaşamamızda maddi ve manevi destekte bulunan, dua ordusu ile destek olan isimsiz kahramanlara en kalbi teşekkürlerimi arz ediyorum.

Bugün 2021-2022 Mezunlarımız için buradayız.

Kendileri gibi gelişleri de güzel, eğitim başarıları da güzel oldu çocuklarımızın. Her şey güzeldi... Her şey güzel de ayrılık vakti gelip çattı!

Ayrılıklar buruk oluyor biraz!

Mezun olmak! Gitmek!...

 

Gitmek! Acımasız bir kelime. Ünlemleri takarcasına peşine, vurgun yemişçesine hayattan. Hani anlatılmaz, yaşanır derler ya işte aynen öyle. Bizler ayrılık adına el sallarken, geride kalan büyük bir aile....

Ayrılık üzse de bizi, sizler gibi büyük bir ailenin ferdi olma şansına sahip olmak sevindirmekte. Sizleri tanımış olmaktan, sizlerle sorunsuz çalışmış olmaktan(Ufak tefek sorunlarımız olmadı değil tabii kiJ))) ve sizlerle geleceğe iz düşen önemli başarılara imza atmaktan sonsuz keyif aldım. Bu güzellikler baki kalacak. Velisi ile, öğrencisi ile, öğretmeni ile sizleri hiç unutmayacağız.

Söylemesi zor gibi görünüyor ama birkaç kere tekrarlayınca öğreniyor insan, o kadarda zor değil. Gitmek, gidebilmek... Uzaktan sevmek de, sevilmek de, gerektiği yerde ağlamasını bilmekte hepsi öğretildi bize. Bizler, birbirimizi hep sevdik... Kızdırdık da, üzdük de belki ama hiç kötü düşünmedik... Eğitim sevdasıydı sevdamız. Ne gösterildiyse bu sevda uğruna, ne yapmak gerekirse yaptık sonuna kadar. Okulumuzda sizler hep kalacaksınız! Hoş sadanız yankılanacak sürekli... Nerede olursak olalım siz burada, bura da sizde kalacak.

Sizler gece gündüz demeden ter döktünüz, emek sarf ettiniz öğretmenlerimizle. Mesai mevhumu gözetmeksizin Allah rızası gayesi içinde emek sarf eden fedakar ve cefakar öğretmenlerimi büyük başarının lokmotifi olmaları sebebi ile tek tek tebrik ediyorum. Kırk yıl köle olunacak insanlar... Hepinize teşekkür ediyorum. Sizleri yetiştiren fedakar öğretmenlerinizi bugüne dek çok alkışladınız. Bugün de son olmasın diyeceğim ama son olacak galiba? Büyük bir alkışla öğretmenlerimizi ödüllendirebilir misiniz?

Alkış.....

Anne ve babalarımız; Yemeyip yediren, giymeyip giydiren, bizi biz yapan değerler! Pazaryeri'nde onlar da öncüler,öndeler ve ilklerimiz.Kendilerine sadece bu şan ve şeref yeter kanaatindeyim.Bizi İmam Hatipli yapan büyükleriniz,anne babalarınız..Sizi siz yapanlara, bizi iyi ki bu okula kayıt yaptırdın anne baba! Diye bir alkış da onlara istesem ne dersiniz? Kocaman bir alkışı hak etmediler mi dersiniz?

Alkış....

Anne babalar; Evlatlarınız yüzünüzü ak, başınızı dik etti! Onlar Pazaryeri eğitimine pozitif katkı sundular. İlla edep illa edep,illa edep... Öğrencilerimiz milli ve manevi pınarlardan içitler. Zaman zaman eksiklikleri olsa da kitaba,sünnete saygısızlıkları olmayacak inşaAllah.Farkı fark ederek yol aldılar..Öğrencilerimiz,mezunlarımız ve devamında gelenler Onlar da alkışı hak etmediler mi?

Alkış...

Teşekkürler...

Sevgili öğrenciler;

Bugünden sonra sizlerden isteğim Şehit Zafer Koyuncu  İmam Hatip Ortaokullu olmanın farkını ilçemizde, gittiğiniz her mekanda, dile getirmeniz ve okulun yaşam kaynağı öğrencilerini sayısal olarak daha da artmasına yardımcı olmanız talebimdir. Bu talebimi de memnun ayrılanlar yapsın! Yeni kayıtta okulunuzu tanıtıp, teşvik etmenizi ve gideceğiniz okullarda burayı unutmamanızı diliyorum.

 

Değerli katılımcılar;

Hz Ali (ra) bir sözünde şöyle söyler:"İlim beyinden kalbe inmediği sürece ilim değildir!"

Ne demek istiyor? Beyinde kalan bilgi insanı kurnazlaştırır, şeytanlaştırır. Akıl erdiremezsin kurduğu planlara, uydurduğu düzenlere. Koşar durur, koşturur durusun. Polis çağırır, emniyet gücü artırırsın, çaresiz kalırsın. Gönle inen ilim hem fen alanında hem manevi alanda birçok zenginliği beraberinde getirir. Çift kanatlı kuş misali yükselir ve yücelirsin. İşte bu sebepten dolayı okulumuzun misyonu çağlar ötesi bir özellik ifade ediyor. Onun için diyoruz ki İmam Hatip Ortaokulu "Farkı fark edenlerin tercihi!".

Okulumuzda öğrencilerimiz ahlakla donatılıyor, bilgi ile yükseltiliyor. Diyoruz ki her öğrenci bu tadı almalı; Tanımalı ve tanıtılmalı.

 

Ve Mezunlarımız ve Sevgili Gençler!

4+4+4 Eğitim Sistemimizin II. Ayağı olan Ortaokulu,  İmam Hatipli olma farkı ile tamamlamış bulunmaktasınız.

Hayatınızda yeni bir dönem başlıyor. Bu başlayan yeni dönemin sizler için, sağlık mutluluk ve başarı dolu olması en kalbi duamdır.

İnsan zincirleme başlangıçları ve bitişleri olan bir süreci yaşar durur. Bu süreç baki âleme kadar da devam eder. Sizler buradan aldığınız terbiye ile her başlangıç ve bitişte hedefe azimle kilitlenmeli; Baki âlemdeki huzur iklimine varışın heyecan ve hesabı ile yol alma hissini hep içinizde tutmalısınız. Çünkü sizler birçok insanın bilmediği doğrulara vakıfsınız. Hakikat ve hikmet pırıltıları sizin beş duyu organınıza ziyaret etmiş ve sizler de o pırlanta değerler ile taçlanmış ve değer bulmuşsunuz. Aldığınız bu değerleri gittiğiniz yerlerde daha da geliştirerek kişiliğinizi ve İmam Hatiplilik ruhunu en güzel bir şekilde temsil edeceğinize olan inancım tamdır.

Çalışan başardı ve kazandı. Çalışanla hepimiz kazandık! Sizin gayretiniz bireysel gayret olmadığı gibi sizin başarınız da bireysel başarı olarak kalmadı. Sevince sevinç katarak sevinçlerimizi çoğalttık. Bu sevinç daim olsun, üzüntünüz hiç olmasın inşaAllah!  Sizler; öğrendiğiniz bilgi ve ahlaki değerler ile ülkemizi geliştirmeye, aydınlık geleceğe kavuşturma görevini yapabileceğiniz gibi; Tembellik, zayıflık, güçsüzlük girdabına girerek ülkemizi ve insanlığı karanlığa da sürükleyebilirsiniz. Size yüklenen sorumluluk hem ahlaklı hem de başarılı olmaktır. Başarılı ve ahlaklı olmaksa hedefiniz; Sürekli ve sabırla; Aşk ve şevk ile gayret etmeli ve hedefe kilitlenmelisiniz. Hedef yeryüzünde tek bir kötülük kalmaması için mücadele!

Öyleyse durmak yok! Rotamız belli: Âleme Nizam! , İlayı Kelimetullah!

Sevgili öğrenciler;

Hayat sürekli bir değişim halindedir. Değişmeyen şey artık "Değişim" olmuştur. Bu değişim sürecinde; Sahip olduğunuz, öğrendikleriniz de sürekli değişmekte ve bugün öğrendiğiniz bazı şeyler yarın işinize yaramayabilmektedir. İşe yaramayacağını düşündüğünüz şeyi öğrenmek de istemeyebilirsiniz. Geçmiş geçmişte kalmış, gelecek ise bilinmemektedir. Anı yaşamaktasınız ve şimdiki zamanı en iyi değerlendirmek zorundasınız. Sürekli değişim içinde olma sizi karamsarlığa düşürmesin. .. Sizler değişmez doğrular ile yoldasınız. Bu okulda sizlere kazandırılan yeterlilikleri, hayat boyu kullanabilir ve kullandığınız ölçüde de başarılı olabilirsiniz. İmam Hatiplilik ruhu içinde, size verilen bu nimetleri Hak ve Hakikat üzere değerlendirmek ölçünüz olsun.

Görüyor, işitiyor, tat alıyor, kokluyor, dokunabiliyor; Bu yolla elde ettiğiniz verileri beyninize kaydedebiliyor ve onlarla düşünebiliyorsunuz. İşte bu güç ile Hak-Hakikat yolunu birleştirmenizle kaybetmeyeceğiniz gücü her daim elinizde bulacaksınız.

Sevgili Gençler; Artık çocuklar demiyorum, boyunuz beni geçti çoğunuzunJ

Günümüzde insanoğlu bencillik temelli, hırs, kibir, gurur gibi hastalıklarla insanlık dersinin imtihanını vermekte zorlanmakta ve çoğu zaman da başarılı olamamaktadır.  Bu hastalıklı yapı erdemli insan modelimizin değerlerini de aşındırmakta; milli, manevi ve insani değerlerimizi tarumar etmekte zirveye doğru koşmaktadır.

Değerli mezunlarımız;

Sizlerden beklediğim, bencillik, gurur ve kibir tuzağına kapılmamanızdır. Yıllar geçtikçe göreceksiniz ki; Alnı açık, başı dik, erdemli bir insan olarak yaşamak zenginliklerin en büyüğüdür.

Malumunuz ülkemizde zeki adam sıkıntımız yok. Herkes her şeye vakıf bir görünüş sergileyebiliyor. Neye ihtiyaç var derseniz; Güvenilir ve dürüst adam sıkıntımız var, derim. Liseden sonra Üniversite, Yüksek Lisans sonrası bir Üniversite daha bitirip mesleğinizi elde edeceksiniz. Mesleğiniz ne olursa olsun dürüst olmayı, helalinden para kazanmayı hedef edinmenizi bekliyorum.

Kur'an-ı Kerim'e tekme atan genç de aramızdan çıkıyor,O'na hürmette kusur ederim diyen ve odasında Kur'an'a hürmet adına ayağını bile uzatmadan saygıyla yaşayan da aramızdan çıkıyor.Sizler Allah Rızasına saygıda kusur mu ettim kaygısını yüreğinizin bir kenarında hep tutmanızdır duam.

Allah her şeyi gönlünüze göre; Gönlünüzü de Hakka göre şekillendirsin. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Allah yar ve yardımcınız olsun.

Tüm öğrenci ve velilerimden bir isteğim daha var. Hakkım olmadığını biliyor ve mahcubiyet ile sizlere hakkımı helal eylediğimi bilmenizi istiyorum. Sizlerin de şahsıma ve öğretmenlerime olan haklarınızı helal etmenizi istiyorum.

Allah sizlerden razı olsun.

Saygı, hürmet ve Dua ile..." dedi.

 

09 Haziran 2021

10-06-202210-06-202210-06-202210-06-202210-06-202210-06-202210-06-202210-06-202210-06-202210-06-202210-06-202210-06-202210-06-202210-06-202210-06-202210-06-202210-06-202210-06-202210-06-2022