Hem Öğreniyor Hem de Öğretiyorlar!

Hem Öğreniyor Hem de Öğretiyorlar!

Küçükelmalı Doğa Okulunda öğrencilerimiz 22 Temmuz Cuma günü, 88 kişilik Eskişehir Anadolu Lisesi İzci Grubuna Geleneksel Okçuluk Eğitimi konusunda tecrübe aktarımı yaptılar. Geleneksel Türk Okçuluğuna gönül veren öğrencilerimizden Halil İbrahim ÇAM,Kaan KAÇAL ve Hakan Adem ÖZKUL'un eğitimci olarak katıldığı etkinlik keyifliydi. Eğitim vermenin yanında aynı zamanda da İzcilik konusunda bilgi alarak çeşitli izcilik faaliyetlerine de katılım sağlayan öğrencilerimiz hem öğrettiler hem de öğrendiler.

23.07.2023 126

"Yay gibi olursan,elde tutarlar seni,

Ok gibi olursan,öte atarlar seni!"

                Kadim bir geçmişi olan Okçuluk,gelecekte de sporun,doğruluğun,dürüstlüğün,centilmenliğin,bir ahlakın ifadesi olarak yer bulacaktır.Ata sporumuz olan okçuluk aynı zamanda peygamberimizin de bir sünnetidir.

"YA HAKK" deyip oku hedefe gönderme...

"Ben atmadım,O attı! Eremliliği...Geleceğe geçmişten bakış...

                 Geleneksel Türk Okçuluğu Yıldız Erkekler ve Yıldız Kızlar Kategorilerinde İki yıl üst üste İl Birincilikleri ile derece alan öğencilerimiz aynı zamanda da ilçemizde Doğa Okulumuzda konaklamalı ziyarete gelen ekiplere de Geleneksel Türk Okçuluğu Eğitimleri vererek hem tecrübe aktarımı yapıyorlar hem de öğrencilerimizin kendilerine olan  özgüvenleri gelişiyor.

 

Ok sadece bir silah olmaktan ibaret değildir. Ok eğitimden spora, yaşam tarzından dünyaya mesaja varıncaya kadar, doğruluğun, dürüstlüğün bir simgesidir. Bir ahlakı esas alan, bir dürüstlüğü esas alan medeniyetin de inşasıdır okçuluk!

                Okçuluk tarihimizde önemli bir yer edinmiş, birçok savaşı ok ile kazanmış, ok ile avlanmış, ok ile güvende kalmışız. Özellikle okçular, malumunuzdur ki, Uhut Savaşında, savaşın özel gündemi olmuştur.

                Sadece kültürel bir faaliyet olarak, sadece hayatımıza olması gereken faaliyetlerden birisi olarak görmemek lazım okçuluğu. Okçuluk aynı zamanda var olmamızı sağlayan, asıl kimliğimizi ve varlığımızı anlamlı kılan en temel unsurlardan biri olduğu şuuru ile hareket etmek gerek. Bu sebeple okçuluk hak ettiği değeri de görmek konusunda da haklı bir talebi olan spor dallarımızdandır.

                Hayata hâkim olacak olan faaliyetlerden birisi olacağı  inancı ile okçuluk hizmetini ilçemizde başlatmanın sevincini ve Bilecik ilini bu alanda bölge yarışmalarında Pazaryerili sporcuların öncülük etmesinden de sevinç duyuyoruz.

                Okçular Pirimiz dedikleri  Sad Bin. Ebu VAKKAS Hazretlerini kendilerine örnek alırlar: Oku yaya takarlar! Gaza Niyetine... Rasulullah aşkına... YA HAKK der  ve elindeki oku öylece hedefe atarlar.

                "Attığın zaman da sen atmadın,lakin Allah attı!" Enfal Suresi 17. Ayeti kerimedeki izahat şuuru ile okçuluk kadim bir geleneği ve kadim bir geleceği olan spor olacaktır.

                Tek kutuplu bir dünyaya doğru hızla yol alırken milletlerin kendi kültürlerini dünyaya tekrar kazandırmasının çok anlamlı olduğunu söylemeye gerek yok. Ata Sporumuz Güreş gibi Türk Okçuluğu da tekrar canlandırılıp hayata kazandırılması kültürel mirasın gelecek kuşaklara aktarılması bakımından çok anlamlı. Aynı zamanda Okçuluk hem tanıtım ve turizm bakımından da katma değer kazandıran önemli bir çabadır. Okçuların Cirit sporu ve hattatlıkla da yakın temasının olmasını da aday okçularımızın dikkatlerine sunuyoruz.

                Çabamız Bilecik ilinde de Geleneksel Türk Okçuluğunun yer edinmesinde rol oynaması ne kadar anlamlı meşguliyet içerisinde olduğumuzun da bir göstergesi olsa gerek. Bu çabanın kadim kültürümüzün canlanmasına vesile olmasını ve yeni kuşaklara aktarılmasına vesile olması kurum olarak dileğimizdir.

                 Eskişehir Anadolu Lisesi İzcileri ile tanış olmak, etkinliklerine katılmak fırsatını da yakalayan öğrencilerimiz sadece Geleneksel Türk Okçuluğu öğreticiliği ie kalmayıp aynı zamanda izcilik faaliyetlerini de yakından tanıma ve faaliyetlere katılma fırsatı bularak keyifli bir gün geçirdiler.

               Öğrencilerimizi küçük yaşta büyük sorumluluk alarak başarı ile görevlerini ifa etmeleri dolayısı ile tebrik ederken ilçemizde de İzcilik Faaliyetlerinin canlanması dileği ile...

 23-07-202323-07-202323-07-202323-07-202323-07-202323-07-202323-07-202323-07-202323-07-202323-07-202323-07-202323-07-202323-07-202323-07-202323-07-2023