HEDEFLGS2023 PROJESİ KOORDİNATÖRLER TOPLANTISI YAPILDI.

Türkiye'de 500 (Beşyüz) İmam Hatip Ortaokulunda,Bilecik'te okulumuzun da aralarında bulunduğu 3 (Üç) İmam Hatip Ortaokulunda uygulanan "HedefLGS2023 Projesi" İmam Hatip ortaokulları Proje koordinatörleri 11 Nisan 2023 tarihinde bilgi ve paylaşım tooplantısı gerçekleştirdiler.Toplantı, Din Öğretiminden Sorumlu Müdür Yardımcısı Tahsin YAZIR'ın Başkanlığı ve  Okul Müdürümüz İslam ÖZKUL'un Moderatörlününde gerçekleştirildi.Projeyi uygulayan Koordinatör Öğretmenler ve Okul Koordinatör Öğretmenimiz Ezgi YERGİN'in de katkıları ile aşağıdaki kararlar alınmıştır.

27.04.2023 89

BİLECİK HEDEFLGS2023 Projesi Koordinatörler Toplantısında Alınan Kararlar:

1. LGS Sınavının yaklaşmış olması sebebi ile deneme sınavlarına ağırlık verilmesi,

2. Deneme Sınavları sonucu analizlerinin yapılarak öğrencilerinLGS hazırlıklarının takip edilmesi ve kendilerine bu doğrultuda tavsiyelerde bulunulması,

3. Sına Stresinin azaltılmasına yönelik rehberlik çalışmalarının yapılması,

4. Sınav motivasyonuna yönelik geçmiş dönemlerde başarılı olan,liseye devam eden öğrencilerle sınava hazırlanan öğrencilerintanıştırılmasıve örnek başarı hikayelerinin paylaşılması,

5. Proje İHL başta olmak üzere okul ve meslek tanıtımları,piknikler ve geziler düzenlenmesi,

6. İmam Hatip Ortaokullarında Seçmeli Din Dersine ilişkin Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce Deneme Sınavlarının yapılmasıve bu sayede LGS'deki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alanında baaşrı oranının artırılması.