BASKETBOL AKADEMİSİ SPOR KULÜBÜNE DOĞRU!

BASKETBOL AKADEMİSİ SPOR KULÜBÜNE DOĞRU!

Basketbol Gönüllüleri Birarada!

Şehit Zafer Koyuncu İmam Hatip Ortaokulu ile Spor Direktörü İbrahim Hakkı KÜÇÜK'ün çabaları Pazaryeri'nde Basketbol Sporunun canlanmasını beraberinde getirdi.

İki aylık süreç sonunda Küçükler Erkek Basketbol Takımının oluştuğu ve  şimdi de Kız Basketbol Takımı oluşturma çalışmalarının yürütüldüğü aşamada veliler ile basketbolun gönüllü destekçileri bugün saat 11.30'da Gençlik Merkezi Has Oda'da basketbolun ilçemizde dünü,bugünü ve yarını üzerine biraraya geldiler.

11.03.2023 156

BASKETBOL AKADEMİSİ SPOR KULÜBÜ KURULUYOR!

Pazaryeri'nde Basketbol Gönüllüleri Birarada!

Şehit Zafer Koyuncu İmam Hatip Ortaokulu ile Spor Direktörü İbrahim Hakkı KÜÇÜK'ün çabaları Pazaryeri'nde Basketbol Sporunun canlanmasını beraberinde getirdi.

İki aylık süreç sonunda Küçükler Erkek Basketbol Takımının oluştuğu ve  şimdi de Kız Basketbol Takımı oluşturma çalışmalarının yürütüldüğü aşamada veliler ile basketbolun gönüllü destekçileri bugün saat 11.30'da Gençlik Merkezi Has Oda'da biraraya geldiler.

Pazaryeri'nde Basketbolun geçmişi,bugünü ve yarını üzerine yapılan değerlendirme toplantısında Okul Müdürü İslam ÖZKUL: Basketbolun Pazaryeri'nde gelişimine gönüllü olan bir yönetimin teşekkülü bir eğitimci olarak şahsım adına, okulumuz adına,ilçemiz adına çok ve büyük bir anlam ifade etmektedir.Kapsayıcı Eğitim anlayışı kapsamında yürütülen çaba içerisinde gelişen gönül birlikteliğine hepiniz hoş geldiniz. Doğuş aşamasında olan böylesi anlamlı meşguliyetin sahiplenilmesi dileği ile  gönüllü teşekkülün başkanlığını yürütmesi için sözü  Tescil Aşamasında olan "Pazaryeri Basketbol Akademisi Spor Kulüp Başkanı Bülent PEHLİVAN'a bıraktı.

Söz alan Bülent PEHLİVAN:

"Spor Direktörü,Basketbolsever İbrahim Hakkı KÜÇÜK'ün ve değerli müdürümüz İslam  ÖZKUL'un gayretleri ile ilçemizde anlamlı bir meşguliyet alanı daha açılmış oldu.İlçemizde desteklerinizle, Basketbol Sporunun daha da pofosyonel bir bakış açısı ile gelişimini sürdüreceğine olan inancım tamdır. Şehit Zafer Koyuncu İmam Hatip Ortaokulu 'nda başlayan bu güzel adımın ilçemizin tamamına yönelik olması ve bizlerin de sosyal sorumluluk bilinci içerisinde oluşan bu güzelliğe kayıtsız kalmamamız istenildiğinde, seve seve destek olacağımızı belirttik.

 Bu süreçte arkadaşlarımız İlçe Kaymakamımız Ferhat ALTAY''ın ve Pazaryeri Belediye Başkanımız Zekiye TEKİN'in,İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mahmut EKİNCİ'nin de desteklerini almış olmalarının ardından çıtayı yükselterek Basketbol Kulübü olarak yürütmenin daha faydalı olacağı kanaati ile Basketbol Gönüllüleri Yönetim Ekibi oluşturma süreci bizi bu güne getirdi. Şahsım Bülent PEHLİVAN, İslam ÖZKUL Müdürüm,İbrahim Hakkı KÜÇÜK Antranörümüz,Muhasebecimiz Verda YARKADAŞ ile Hasret KILIÇ ÖZTÜRK ,Ezgi YERGİN Öğretmenlerimizin ve eski Basketbolcumuz Yasin PALA arkadaşımızın duyarlılıkları ile siz değerli velilerin teşrifleri birleşti ve bu gün buradayız.

 Amacımız sporu tabana yaymak, basketbol sporunu ilçemizde canlandırmak,Pazaryerinde çocukların anlamlı bir atmosfer içerisinde yer almalarını sağlamak.Disipliner ve profosyonel bir dokunuşla çocuklarımızın gönüllerine dokunabilmek... Pazaryerine bir vefa duygumuz gereği,sosyal sorumluluk çabası içerisinde faydalı olmak isteğimizdir. Öğrenci velilerinin de sahiplenmesi ile daha da iyi bir süreç yaşayacağımız inancı içerisindeyim. Yürütülen çabalar neticesinin  tescili ile oluşacak Pazaryeri Basketbol Akademisi Spor Kulübümüz şimdiden hayırlı olsun"

 dedi.

Sözü devralan Spor Direktörü İbrahim Hakkı KÜÇÜK:

"Spor kültürü olarak bir şey yapacaksak en güzeli ve en kalitelisi için çıkalım yola diyerek yol aldık bu güne kadar. Bundan sonra da aynı azim ile yoldayız.

 

"Aşk ile koşan yorulmazmış!"

Severek ve gönüllü olarak anlamlı bir meşguliyet alanı olan Basketbol çalışmamız yolun başında da olsak belli bir mesafe aldı.Erkek takımımız tamam oldu. Kız Takımı oluşturma sürecine de başladık.

 Covit sonrası süreçte sporun daha da anlam ifade ettiği  şuurundan hareketle: "Basketbol!"  dedik. Takım ruhu,işbirliği,sosyal çevre,dikkat,çeviklik.... Birçok artı değer kazandıran elit bir spor dalı. Biraz gayret ile ilçede olmayan bir faaliyet alanını harekete geçirdik.

Bir dokunuş ile bir takım oluştu. Bir çaba ile bir takım daha oluşmak süreci başladı. Ümit ediyoruz ki ilçemizde gelişimi de kuvvetli olacak. Tercihimiz Pazaryeri oldu.İslam müdürümüzün gayreti de bizleri buraya bağladı.İlçemiz çocuklarına özel bir atmosfer sunalım istedik.

İstanbul'un Yıldızları Basketbol Kulübü Başkanı Mustafa DAMLA'nın teşviki ve desteği bize güç verdi.Nisanda da Eurolig maçına davet etti bizleri. Bu çaba bize yeni imkanlar ve yeni bakış açıları oluşturdu.Sosyal Sorumluluk Projesi olarak gönüllü yürütülen bu çaba güzel sonuçlar verecek inancındayım.Destek olun güzel işler başaralım."dedi.

Velilerin de ilgili ve duyarlı olacakları konusunda beyanlarının ardından toplantı sona erdi.

Katılım ve katkı sunan, süreç oluşumuna pazitif enerji sunan,sürece hız kazandıran herkese şükran hissi ile ..

11-03-202311-03-202311-03-202311-03-2023