Allahaısmarladık!

Allahaısmarladık!

Tek Cümle ile...

Allahaısmarladık.

31.07.2023 599

Değerli Velilerim,kıymetli Pazaryerililer;

Manevi Mimarımız Şeyh Edebali’nin,Dursun Fakıh ve Ertuğrul Gazi’nin diyarında,

Pazarlubey’in Mekânında, 1998 yılından bu yana Pazaryeri’nin çeşitli okullarında naçizane görev yapma fırsatı sunan Rabbime şükrediyorum.

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılında Pazaryeri’nde bir şeyler oldu. Ufak ama samimi insanların Allah rızası ile çıktıkları yolda bir gül açtı!

Gonca gül…Açtı da açtı…Bir bir…Yüzler oldu. Devam da edecek  inşaAllah.

Hasbelkader naçizane bu fakir de bu rızayı-ı ilahi çabanın içine itildi. Elhamdülillah iyi ki de öyle oldu. Vesile olan Fatih BİLİCAN, Sezai DİN ve Hüseyin AVCI Hocama,Müftülüğümüz ve tüm personeline... Emeği ile, dili ile, kalbi ile yanımızda olan tüm gönüldeşlere en kalbi şükran hissimi ifade ediyor, saygı ile ellerinden öpüyorum.

Devlet memuruyuz. Malumunuz üzere bulunduğumuz makamın kültürü bizlere, devletimizin uygun gördüğü her yerde görev yapma bilincine sahip olmamızı gerektirmektedir. Bu sebeple; Beşeylül İlkokulu,YİBO-PİO –Pazaryeri İlkokulu ve ardından  04.12.2014 tarihinden itibaren  büyük bir heyecan, özveri ve onurla  yürüttüğüm Pazaryeri Şehit Zafer Koyuncu İmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğü görevimden  8 yıllık süre bitimi dolayısı ile 1 Ağustos 2023 tarihi itibarıyla gönül olarak değil, resmi olarak ayrılıyorum.Ayaklar gitse de gönül burada...

Her mevsim ayrı bir güzelliği olan, Bilecik’imizin saklı cenneti Pazaryeri’’nde görev yaparken, sadece mesleki sorumluluk anlayışıyla değil  “Halka hizmetin Hakka hizmet olduğunun”  idrakı içinde, yaradan’a ve yaratılana duymuş olduğumuz sevgi, muhabbet ile bu mevki ve makamların bizlere milletin emaneti olduğunun idraki ile…Sadece gönüllerinizde yer edinmeyi gaye edinerek…Resmi ve özel tüm kurum ve kuruluşların uyumlu çalışmasını sağlayarak, devlet ile halkı birbirine yakınlaştırmak, ekonomik ve fiziki gelişmenin yanı sıra sosyal ve kültürel dokuyu güçlendirerek sevgi, saygı ve güven ortamını geliştirmek en büyük hedefim oldu.Bir nebze de olsa bu konuda bir şeyler yapabilmiş olmaktan dolayı huzurluyum.

Bir olmak güçlü olmaktı. Birlik olmak! düşüncesi her türlü hissiyatın önünde olmaktı. Bu minval üzere işlerimize rol biçerek geldik bugüne.

Her türlü övgüye layık olan bu asil milletin bir ferdi olarak, sizler için 24 saat vazife bilinciyle aşkla sizlere hizmet için çalışmaya gayret ettim.  Hiç şüphesiz yapılan ve yapılamayan hizmetlerimiz olmuş olup takdir sizlerindir. Ancak yapılan bütün hizmetlerin ve yaşanan bütün güzelliklerin asıl sahibi hepimizin. Bizler açısından önemli güç kaynağı olan sevgi ve güveninizi şahsıma gösterdiğiniz yakın ilgi ve alakayı hep hissettirdiğiniz için hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Bu süreçte yıllarca sorunsuzca Okul Müdürü/Yardımcısı/Öğretmen olarak görev yapma onurunu  yaşatan Yüce Rabbime tekrar tekrar  şükür ediyorum.

Hizmet etmekten büyük onur duyduğum Pazaryeri; aynı zamanda oğullarım Furkan ÖZKUL,Kaan ÖZKUL ve Hakan Adem ÖZKUL’un hayata gözlerini açtığı yerdir. Buradaki yaşadığım özel anılarımın, güzel dostluklarınızın ve misafirperverliğinizin; gönlümün mabedinde ebediyen kalacağını bilmenizi isterim.

İçten ve çok şey anlatır. Şiir, “Artık demir almak günü gelmişse zamandan, meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan”

Çok ‘gemi’ kalktı bu limandan…Giden çok oldu, dönen az…
Kimisi gitti, döndü, geri geldi. Bulamadı ‘eski’ limanı yerli yerinde…
Değişti her şey haliyle de, değişmedi ‘gemi’nin kaderi şunca yılda…
Hala ‘gemi’ bizim değil, hala ‘rota’yı bilmiyoruz, hala ‘Kaptan Köşkü’nde kim var haberdar değiliz.
Sürekli kalkıyor ‘liman’dan gemi de, ‘meçhul’e dahi varamadık, her neresiyse orası!..

İşte geldik gitmiyoruz demiyoruz. Dervişane tabirle;Burasının bir tarla olduğu bilinci ile;ekip,biçip gideceğiz.Dünya bir gölgelik! Yer değişikliği… Hayatın da bir durak olduğunu hissettirircesine adeta! Bu güne kadar mekân değişikliği yerine kendimizi değiştirmeyi tercih etmiştik. Sevmiştik çünkü Pazaryerini. İnsanını, havasını, suyunu…İlçem Bursa  Orhaneli’nin yeri tabii ki ayrı.Ama bura da orayı aratmadı. Çok şeyi aynı. Yeme, içme, giyim kuşam… Yabancılık çekmedim hiç.  Şimdi de mekan da da değişiklik gerekliliği hasıl oldu…

1 Ağustos itibarıyla ilimizin bir diğer nadide ilçesi Bozüyük'ün Meliha Ercan Ortaokulunda görevime devam edeceğim inşaAllah. Bi çay içimi beklerim her birinizi. Mekân değişse de sizlere olan muhabbet ve irtibatımız sürecek, dostluklarımız baki kalacak inşallah.

Konuşmalarımın, sözlerimin  uzunluğundan amirlerimin ikazlarına maruz kaldım kimi zaman:) Tekrar etmemesi adına kısa kesmek istiyorum.

Ve son olarak da çalışmalarımda desteklerini gördüğüm önceki kaymakamlarımız ve  Sayın Ferhat ALTAY Kaymakamımıza, önceki başkanlarımız ve Belediye Başkanımız Sayın Zekiye TEKİN’e, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mahmut EKİNCİ ve Pazaryerinin birbirinden değerli eğitim camiasına,tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarımızın yetkililerine, Öğretmen, Öğrenci ve Velilerime, Sivil Toplum Kuruluşlarının yönetici ve üyelerine,Esnaflarımıza, Muhtarlarımıza, özel sektör temsilcilerine, yazılı ve görsel Basınımızın değerli mensuplarına ve Saygıdeğer Pazaryerili hemşerilerime ve en nihayetinde eşim Nurcan ÖZKUL'a en kalbi duygularımla teşekkür ediyor hepinizi Rabbime emanet ediyorum.

Eski Milli Eğitim Müdürümüz Fatih BİLİCAN'ın giderken: "Size bir emanet bıraktım. Sahip çıkın !" sözlerinin hakkını verme gayretimizin eksik kalan kısımlarını kalan arkadaşların,gelen arkadaşların ve gelecek olan arkadaşların ve Pazaryerlilerin okulumuzu daha iyi bir noktayataşıyacağı inancı ile...

Naçizane hakkım yok kimsede. Benden yana varsa da helal olsun. Her birinizin alacağı çok,  hakkı çok üzerimde.

Acizane sizden tek isteğim ; Lütfen Hakkınızı Helal Edin.

Ben giderim adım kalır, dostlar birbirini hatırlasın.

Allah yar ve yardımcınız olsun. Selam, sevgi, saygı ve muhabbetle…

Ve tek cümle ile:

Allahaısmarladık.