2022-2023 Yılsonu Karne Sevinci

2022-2023 Yılsonu Karne Sevinci

Su gibi akıp geçti!

Koca bir yıl ve yılsonu Karne Sevinci!

Hem akademik hem sosyal gelişim bakımından çok gayretli bir yıl oldu.Sonuç da güzel ve başarılarla dolu oldu.

Emek veren idareci,öğretmen,öğrenci ve velilerimize şükran hissi ile...

18.06.2023 180

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

YILSONU MEAJI

Değerli Öğretmenlerimiz,

Kıymetli Velilerimiz, Sevgili Öğrencilerimiz;

"İlmi ile, edebi ile çok yönlü başarılarıyla bizlerin gönlünde taht kuran sevgili öğrencilerimiz…

Hepinizi en kalbi duygularla, Allah’ın selamı ile selamlarım. Selamünaleyküm ve rahmetullahi…

Sosyal, akademik, sanatsal ve sportif alanlarda birçok alanda kendinizi geliştirdiniz… Kendi potansiyelinizi yakalama gayreti içinde oldunuz. Başardınız da…

Önce teşekkür sonra kelam;

Sınavlara hazırlık sürecinde kaynak ve deneme sınavlarına tam destek,Ulaşım,proje çalışmalarına katkı sunma,iyi örneklerin artması gayretine teşvikleri,fark ortaya koyma gayretlerimize katkı ve teşvikten dolayı sizler adına başta Kaymakamımız Sayın Ferhat ALTAY, Belediye Başkanımız Sayın Zekiye TEKİN ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mahmut EKİNCİ'ye teşekkürler.Sonra sizi siz yapan ve destekleyen öğretmenlerimize ve de velilerimize...

 

Yol açık…

Yola çık….

Yoldan çıkma…

Düsturu ile....

Dört yıl önce sizlerle,bugünün mezunları 8. sınıflarımızla surda

açtığımız gedik, sizlerle amacına

ulaşmıştır.

İmam Hatipli Olmak!

Bu şan, bu şeref götüreceğiniz en önemli madalya

olarak size yeter! Sizleri bu kutlu

yola sevk eden ailelerinize, yetiştiren

öğretmenlerinize ve şanlı bir mazi

bırakmış olmanız sebebi ile her

birinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

Başarınızı tebrik ediyor, artarak daim olmasını diliyorum.

 

Bahçesinde gül yetiştiren Bahçivan, güller arasından Yediverenlere bakar! –Siz başkasınız der ya….Sizler de bizler için öğretmenleriniz için bir Feyza Sümeyye AYDIN,Ecrin Şevval DEMİR,Ahmet YAVAŞ… ve bir Hafızımız daha Enes TAŞDEMİR, Genç Bilalimiz Yusuf YAVAŞ, Sorumluluk bilinci yüksek Halil İbrahim ÇAM…  bir bir. Birçok alanda her biriniz ayrı birer örneksiniz. Birer kişi değil büyük bir ailesiniz. İmam Hatipli Olmak güzelliğini yaşadınız ve yaşatınız. Yediveren gülleri gibisiniz.

Bu yıl 21mezunumuz var. Yirmibiriniz de Yediveren Güllerimizsiniz…

Başarınız,duruşunuz,okulumuzu temsiliniz görülenden ibaret olmayan büyük bir başarıdır. Büyüklerimiz: "Türkiye Türkiye'den ibaret değildir" derler. Doğrudur! Ben de: "ŞZK İHO ' sadece bir okuldan ibaret değildir" diyorum. Okulumuz bundan önceki mezunlarımızın bıraktığı, "hem akıl dili ile, hem de gönül dili ile yol alan" başarılı öğrenci kervanında yolculuğunu artırarak devam ediyor ve edecek de. Bu kervanda Feyza Sümeyye AYDIN öğrencimiz 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında, Okul Birincisi" oldu. Aynı zamanda Ecrin  ile birlikte LGS sürecinde başarısını da hızla artırdı.  Öğretmenleri olarak hepsi adına çok sevindik. Bu sevinç hem kendisinin, hem ailesinin, hem okulunun,hem ilçesinin, hem İmam Hatip camiasının, hem milletimizin, hem de ümmetin sevincidir.


Bu vesile ile Feyza Sümeyye AYDIN öğrencimizi tebrik ederken, buradan aldığı değişmez doğrularla, güvenle yarınlara hazırlanmasını temenni ediyorum. Başarılı insan önemlidir. Akademik başarı önemlidir. “Her şey akademik başarı da değildir” hatırlatmasında bulunmak istiyorum. Her insan gibi her biriniz bir meslek sahibi olacaksınız.Sadece bir meslek sahibi olmak da olmamalı gaye! Aynı zamanda dürüst, güvenilir, azimli, çalışkan ve yılmaz bir kişilikte ısrardır önemli olan.
Sınıfta başarı, Bursluluk Sınavında başarıyı, Bursluluk başarısı okul birinciliği ve LGS… Bu da gösteriyor ki başarı başarıyı beraberinde getiriyor. Başarı da aynı zamanda birey üzerinde bağımlılık yapıyor! Tabii ki bu başarı kendiliğinden gelmiyor. Disiplinli çalışma, azmetmek ile oluyor. Büyükler "Kader gayrete aşık!" dememişler boşa. Şu bir gerçek ki "Öğrenmeyi Öğrenen" ve Kendini Motive Eden" her öğrenci başarır. Yaşam boyu öğrenme süreci içinde her biriniz kendi potansiyelinizi kendi dinamiğinizi oluşturarak yol aldığınızda, yolda kalmadığınızı göreceksiniz.
Feyza öğrencimiz Şehit Zafer Koyuncu İmam Hatip Ortaokulu adına Türk Bayrağını ve Okul Flamamızı daha yükseklere taşıması için Zeynep BİLDİK kardeşine teslim etti. Bu arada Okul Kütüğüne kalıcı olarak ismini çaktı. Tekrar tekrar tebrik ediyoruz kendisini, öğretmenlerini ve ailesini... Aynı zamanda kardeşi Zeynep BİLDİK’in de Bayrak ve Flamayı teslim alarak azimle daha iyi noktaya taşıyacak olma heyecanını gözlerinden okuduk.
Dedik ki bugüne kadar biz başarı deyince istatistiksel başarıdan bahsetmiyoruz. Başarı için her yolu da mubah görmüyoruz. Değişmeyen hakikatler ile kendi potansiyelimizi yakalama gayretimizin en büyük başarı olduğunu, sadece %10 'luk dilime girenlerin değil, kalan %90 öğrenci grubunun da çok kıymetli oduğu, ve  de pekala başarılı kılındığı bir mantıkla yarınlara ümitle bakıyoruz. Mezunlarımıza bir üst öğrenimde başarılar dilerken, mevcut öğrencilerimizin başarıda kendilerine yeni ufuklar çizeceği kanaati içerisindeyim. Asıl başarının öğrencinin ilgisi,itidatı ölçeğinde başkasını geçmesi değil, kendi potansiyelini yakalamasıdır.%10’luk sakat sınav bakışından gerçek başarı bakış açısını da  misyon edinen okulumuz,doğru başarının peşindedir.Öğrencilerimizin yarınlarda da çok büyük başarılara imza atacağı inancı içindeyim.Onları gönülden kutluyorum.Bu süreçte öğrencilerimize katkı sunan bu nadide yediveren güllerini yetiştiren ailelerimiz ve öğretmenlerimizi de ayrıca kutluyorum.
Bizim Yunus der ki:
"İlim ilim bilmektir.
İlim kendin bilmektir.
Sen kendin bilmezsen,
Bu nice okumaktır!".

Birçoğunuz takdir,teşekkür ve çeşitli başarı belgeleri,madalyalar  aldınız.

Aynı zamanda asıl özne sizler!

Sevgili öğrencilerimiz: (Sıcak Bir Aile Atmosferi içinde ),öğretmenlerimizi yormadan görevlerinizi yapma gayretinde bulunmanız dolayısı ile hepinize teşekkürler.

Bu arada okul çapında Yapılan Futsal Bahar Turnuvası Birinciliği (6-B) kupanızla da hatıranızı kurumda kalıcı kıldınız.

İkinci defa üst üste İl İkinciliği Futsal Küçük Erkekler de unutulmayacaklar arasında,

Yıldız Erkekler Futsal Takımımız da öyle… (Golümüz sayılmasa da J)

Satranç Turnuvası İl Üçüncülüğü …

İstanbul Fenerbahçe Basketbol Euro Lig Maçı ve Gezimiz ile Ormanya Gezimiz…

Tebrikler!

 

Nurettin TOPÇU, iyi bir

insanın caminin içinde değil, dışında

belli olacağını söylemiştir. Bilelim ki iyi bir öğrenci de okuldan mezun olduktan sonra belli olur.Sizler gittiğiniz yerlere buranın esintilerini götürecek,etrafa serpecek ve okulunuzun adını ve şanını daha da yüceltmeye devam edeceksiniz.

Ve veda vakti! Demedim diyemedim!

Diyelim; "Vefa vakti!"

Bu günden sonra okul size emanet!

Emanete gitseniz de sahip çıkın Vesselam.

Allah her şeyi gönlünüze

göre; Gönlünüzü de Hakka göre

şekillendirsin.

Yolunuz ve bahtınız açık olsun.

Mezunlarımız; Lise hayatınız burdan daha da büyük başarılarınızla taçlansın.

Allah yar ve yardımcınız olsun.

Ve mezunlarla beraber 5.6.7. sınıflarımız da karnelerini aldılar. Sevinçlerini paylaşıyoruz.

Tatile girerken takdir ve teşekkürlerin bolluğu dikkati çekiyor; MaaşaAllah!

Başarılarınızı tebrik ediyor, artarak ve çeşitlenerek devam etmesini diliyoruz.

Kırık notu olanların da önümüzdeki süreçte eksikliklerini giderme fırsatı duruyor. Yaz dönemini iyi değerlendirmelerini tavsiye ediyoruz.

Malum tatil yan gelip yatmak,hiç bir şey yapmamak demek değildir.Ders ve ders dışı faaliyetlerimizi daha rahat ve istediğimiz alanda istediğimiz gelişimi yakalama fırsatıdır bir nevi.Kişisel gelişim ve dersleri destekleyen çalışmalar isteğiniz doğrultusunda hem okulumuzda,hem Halk Eğitim Merkezimizde hem de Gençlik Merkezimizde ve aynı zamanda İlçe Müftülüğü Yaz Kur'an Kurslarında… Çok yönlü gelişimi de bir fırsat bileceğinize inanıyor ve teşvik ediyoruz. Sizlerin de bu süreci proaktif çalışma ile seneye daha bir dinamik olarak geleceğinize can-ı gönülden inanıyoruz.

Allah var,

Allah yar!

Selam,

Sevgi ve Dua ile…

İyi tatiller...


"İmam Hatipli Olmak" farkınız bile birçok başarı cümlesinin önünde yer aldığı şuuru içerisinde geleceğinizin sağlık,huzur ve gönlünüze göre şekillenmesi duası ile....
Sevgi ile,
İlgi ile,
Bilgi ile,
Yolunuz ve bahtınız açık olsun."

“Demir almak günü gelmişse zamandandan,

Meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan!” der şair.

Vakti gelen gelir, vakti gelen gider!

“Ölüm Allahîn emri! Ayrılık olmasaydı.” der şair.

Vakit helallik alma vaktidir. Hatamız kusurumuz vardır. Affola…

Hakkınızı helal edin. Vesselam.

18-06-202318-06-202318-06-202318-06-202318-06-202318-06-202318-06-202318-06-202318-06-202318-06-202318-06-202318-06-202318-06-202318-06-202318-06-202318-06-202318-06-202318-06-202318-06-202318-06-202318-06-202318-06-202318-06-202318-06-202318-06-2023