18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

Çanakkale! 

Kaderin Türk Miletine cilvesidir ki hem zafer hem de şehitlerimizi anmayı bir arada yapıyoruz.

Rahmet ve minnetle anıyoruz...

19.03.2022 209

18 Mart 2022 saat 10.00'da Pazaryeri Hükümet Konağı önünde düzenlenen Çelenk Sunma Töreninde İlçe Kaymakamı Ferhat Altay, Belediye Başkanı Zekiye Tekin, Atatürk Anıtı'na Çelenk Sunumunda bulundular. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından "Pazaryeri Şehitliği" "Şehitlere Saygı Yürüyüşü'nün ardından, şehit kabirleri ziyaret edilerek dualar okunup karanfiller bırakıldı.  Ardından Şehit Zafer Koyuncu İmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğünce hazırlanan Şehitler Günü Programına  Pazaryeri Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen programa geçildi.Saygı Duruşu,İstiklal Marşı,Kur'an-ı Kerim Tilaveti,Günün Anlamı ve Önemi Konuşmaları,Milletvekili Mesajları,Çanakkale Kahramanları,Musiki Korosunun Çanakkale ve Yemen Türkü icrası,Asker Mektupları,Asker Duası ve Hata kapsamında düzenlenen resim,şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren eser sahiplerinin ödüllendirilmesinin ardından Pazaryeri Gençlik Merkezince çorba ikramı yapıldı.

     

      Çanakkale ve Şehitler Günü Temalı düzenlenen yarışmalarda derceye giren öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının daim olmasını dileriz.

      İlkokul Öğrencileri arasında düenlenen Resim Yarışmasında:

1. Beşeylül İlkokulu Nazlı AKTAŞ

2. Beşeylül İlkokulu Dila KURTPINAR

3. Beşeylül İlkokulu Zeynep Eslem ÖZTOSUN

      Ortaokul Öğrencileri arasında düzenlenen Şiir Yazma Yarışmasında:

1. Atatürk Ortaokulu Nazlı KARAKAŞ

2. Şehit Zafer Koyuncu İmam Hatip Ortaokulu Mert AKYAVUZ

3. Kınık Ortaokulu Abdullah KARAKOÇ

      Lise Öğrencileri arasında düzenlenen Kompozisyon Yazma Yarışmasında,

1. NABİ AVCI MTAL Sacide AKYAVUZ

2. Hilmi Duralioğlu Anadolu Lisesi Melike KURT

oldular.

 

 

Yatsı namazı öncesi Şehitlerimiz adına Mevlid-i Şerif ve okunan hatimlerin duası yapıldı.

Güne özel Okul Müdürü İslam ÖZKUL'un Mesajı:

"Ol deyince olduran, gönüllerimizi iman nuruyla dolduran Yüce Allah'ın 99 adıyla. Ya Allah, Bismillah.

Bir bayram sabahı sevinciyle çıktılar siperlerinden. Savaştı, toydu, düğündü...

Vatan için ölümdü onları sevindiren. Hiç üzülmediler, ağlaşmadılar... Toprağa düştükçe alınları, siperlere aktıkça al kanları...

Sadece Allah bize yeter! O ne güzel vekildir, Vatan sağ olsun... dediler...

                Sayın Kaymakamım, kıymetli protokol ve saygıdeğer konuklar; 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi münasebeti ile düzenlemiş olduğumuz programa hepiniz hoş geldiniz. Bizleri onurlandırdınız. Şeref verdiniz.

                  Bugün 18 Mart Şehitler Günü. Çanakkale Zaferinin 107. Yıldönümü.

Kaderin Türk Milletine tecellisi olsa gerek ki dünyada tek olan,  hem kutlama hem anma törenini aynı anda yapmaktayız.

                Çanakkale Savaşları, 18 Mart Deniz Zaferi ve 25 Nisan 1915'te başlayan ve sekiz ay kadar süren kara savaşlarının olduğu büyük bir vatan savunmasıdır. Yalnız bizim tarihimizin değil dünya tarihinin en önemli savaşlarından biridir

                 Çanakkale'de Türk Milleti büyük bir imtihan vermiştir,  Kurtuluş savaşına adeta bir provadır Çanakkale.

                Çanakkale Savaşları, istilacı güçlere karşı asil Türk Milleti'nin, ülkesi ve bağımsızlığı için neler yapabileceğini cihana gösterdiği savaşlardır. Efsaneler ve mucizelerle doludur. Yokluğun varlıkla, savaşıdır. Kutsal bildiği değerler uğruna birçok neslin seve seve canını feda ettiği yerdir. Bugünkü özgür ve ileri Türkiye'nin temellerinin atıldığı yerdir ÇANAKKALE!

                  Bu savaş iki taraf için de büyük kayıplara sebep olmuştur. Bizim kaybımız iki yüz elli bin , İtilaf devletlerinin de bir o kadar kaybı vardır. Toplam yarım milyon insan!

Nice okul boşalmış, vatana asker gerek!
Sevdayla çarpar sine, imanla dolu yürek!
Ölüm! Emrini almış, koşuyorlar gülerek..

 

Melekler inmiş yere, Mehmetçiği dinliyor
Çanakkale geçilmez! Kulaklarda çınlıyor.

 

Değerli protokol ve kıymetli misafirler;

ÇANAKKALE;   Her yönü ile incelenmeli, değerlendirilmeli ve yeni yetişen kuşaklara anlatılmalıdır.
                Anlatılmalıdır ki; Mehmetçiğin ve Türk Milletinin  yurdunu savunmak için neler yapabileceği bilinsin...
                Anlatılmalıdır ki; Kanla yoğrulmuş bu topraklarda yaşayan ve yaşayacak olan her Türk evlâdının, asla ihmal edilemez görevleri ve ecdadına karşı saygı, minnet ve şükran borcu olduğu bilinsin.

                Genç nesillerimiz tarihini iyi bilsin ki, bugün parlamentolarda yazılmaya çalışan tarihin gerçek yüzünü görerek kimin barbar, kimlerin katliam yaptığını görerek yarınlara doğru baksın.

                 Genç nesillerimiz, kendi topraklarımızda bulunan ve binlerce kilometre öteden gelip, burada ölen yabancı askerlerin mezar taşlarında yazılı bulunan " Vatanları için öldüler " ibarelerini okuyup ibretle düşünmelidir. Eğer onların vatanı burası ise bizim vatanımız neresi?  Sorusuna cevap aramalılar.

Çanakkale bizim için sadece bir toprak parçası değildir. Aziz şehitlerimizin  göğüsleri üzerinde, suyu kan, toprağı kemik ve her taşı iman kesilmiş,    kutsal bir vatan parçasıdır.
               Gidenler mutlaka fark etmişlerdir; Orada açan çiçeklerin rengi dahi al kana çalmaktadır.

Çanakkale bir ruhtur, Çanakkale bir imandır. Öyle bir iman ki Allah Allah deyip, geçip giden,bu dünyadan ölüme göçüp giden Kınalı Kuzuların destanıdır.

Çanakkale yokluğun zaferidir.Yoklukta varlıktır.Bitti denen yerde bitmeyen ruhtur.Hangi birine vurgu yapsak azdır.Tek askeri kalmayan 57. Alaydır,Seyyit Onbaşıdır,Kınalı Hasandır,Nene Hatun,Kara Fatma,Çoban Ali,Ebe Ninedir,Kürt Reşodur Çanakkale! Asımın Neslidir,Yeniden Diriliş ve Direniş Neslidir Çanakkale ...

Çanakkale Lazdır, Çerkezdir, Boşnak, Arnavut, Kürttür, Gürcüdür... Alevidir, sünnidir. Çanakkale 1921 Yılında mezun veremeyen Darul Fünun'dur.

Her şeyden öte Çanakkale ben değil, bizdir. Çanakkale her yönüyle Türktür!

                Bilecik İstasyonu'nda, yaşlı ana, oğlunu cepheye uğurlarken; Oğlum babanı Dimetoka'da, dayını Şipka'da, ağabeylerini Çanakkale'de kaybettim, Sen benim son yongamsın, sen de dönemezsen ben ALLAH'a emanet" diyordu  Ve ilave ediyordu;
Git sen de git,- MİNARELER EZAN'SIZ , CAMİLER KURAN'SIZ KALACAKSA SEN DE GİT... oğul diyen asil ruhtur.

                Çanakkale tek tek aza değil;Tek bilek,tek yürek,tek vatan,tek millet destanının yazıldığı yerdir.Çanakkale Türk Milletinin asil destanı, İslamın son kalesidir.Çanakkale 2023-2071 güzergahında Türkün silkinip,Küheylan gibi ayağa kalktığı yerdir. Çanakkale, 1071'den 2071'li yıllara Alparslanların iman tazelemesidir. Çanakkale 1453'ten  2453'lü yılların Fatihlerinin ilham kaynağıdır. Çanakkale bu milletin bükülmez bileği, çelikleşmiş yüreği, vazgeçmeyeceği iman ülküsüdür.

Çanakkale, Çanakkale şehitlerimizle birlikte, son dönem şehitlerimizin de yüreğimizi dağladığı ve sabır sınırlarımıza, sinir uçlarımıza dokunanın ne ile karşılaşacağının izahıdır. Türk Milletinin fetret dibe vurana kadar susacağı ama o fetretin dibe vurduğunu anladığı anda, iş başa düştü deyince, dağdaki çobanından, sokağındaki davulcusuna kadar bu milletin yeniden bir Kuvay-ı Milliye, yeniden bir milli mücadele yapacağının ifadesidir...

Terör zulümdür. Otuz yıldır 100 yıl önce Çanakkale'den geçemeyen işgal kuvvetleri bugün bin yıllık kadim kardeşliği yıkacağını zannederek yeni bir cephe açmış ve milletimizi böleceğini, sindireceğini, darmadağın edeceğini sananlar var!

Masum insanların üzerine kalleşçe bomba patlatarak milleti ruhen yıkacaklarını zannedenler bilmeli ki , kafirler öldükçe güç kaybederler.Müslümanlarsa şehit verdikçe güçlenir.

Zeytin Dalı ve Afrin Harekatı 2018,Barış Pınarı 2019,Pençe-Kartal-Şimşek Operasyonları,Barış Pınarı Harekatı ve çeşitli operasyonlarla miletimizin birlik,beraberlik ve dirliğine halel gelmemesi için mücadele edilmekte.

Yine Güneydoğuda 30 yıllık sancının bitirilmesi çabalarının yanında hafızalarda tazeliğini koruyan 15 Temmuz Hain Darbe Teşebbüsüne de milletimiz gereken cevabı vermiştir. Türk Milleti geleceğe dair güçlü birliktelik için zor zamanlardaki asil tavrını ortaya koyarak kısa zamanda hainliğe çok net cevap verilmiştir: Biz biriz,birlikteyiz! İçten ve dıştan gelecek her türlü tehlikeyi alt edecek güçteyiz demiştir.

"Mehmet Akif , Taceddin Dergâhı `na (Ankara `da) kapanıp İstiklal Marşı `mızın ilk mısrasının ilk kelimesini "besmele " eşliğinde döşedi: "Korkma !" Bu kelime, Peygamber-i Âlişan Efendimiz `in (sas ) Mekke `den Medine `ye hicreti sırasında sığındığı Sevr Mağarası `nda, muhteşem yol arkadaşı Hz . Ebubekir`in endişelenmesi üzerine söylediği teselli cümlesinin ilk kelimesinden alınmıştı: "Korkma ey Ebu Bekir , Allah bizimledir !" Yüreğini ilhamının kaynağına kilitledikten sonra, Akif , marşın gerisini hızla getirir:
"Korkma , sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak, Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak ; O, benim milletimin yıldızıdır, parlayacak, O benimdir, o benim milletimindir ancak... diye on kıtalık Türkiye Cumhuriyeti'nin tapu senedini yazar.

"Bir biz vardık Cihanda,Bir de küffar...

Helal pişer aşımız,

Hep dik gezer başımız,

Düşmeyecek dillerden,

Türk İstiklal Marşımız."

 

 Diyen genç neslimizin, atasının izinde, devlet yıkan değil, devlet kuran; insanı kuşatan, devleti yaşatan bir ruhla yolda olduklarını görüyor ve geleceğimize güvenle bakıyoruz. Milletimiz Çanakkale ruhu ile Türkiye Cumhuriyetini kurmuş ve o ruh ile de devam ettirsin. Allah birlik ve dirliğimizi artırsın.

Bu vesile ile,Çanakkale'de yedi düvele karşı duruşlarını ifade dahi edemediğimiz ,"ÇANAKKALE GEÇİLMEZ" destanının yaşanmasına ve yazılmasına vesile olan başta Gazi Mustafa KEMAL olmak üzere, ülkesi ve milleti için, milli ve manevi değerleri için hiç tereddüt etmeden canını veren tüm şehitlerimizi,15 Temmuzda  ve son dönem terör şehitlerimizi saygı  ve rahmetle anarken;

Böyle anlamlı bir günde, anlamlı bir programa teşrif eden başta sayın kaymakamımız Sayın Ferhat ALTAY'a,Belediye Başkanımız Sayın Zekiye TEKİN'e, kıymetli protokolümüze katılımları dolayısı ile teşekkür ediyorum.Programın hazırlanmasında emeği geçen Türkçe Öğretmenimiz Alican TEKİN   ve  destek olan diğer öğretmenlerimize,  Okul Aile Birliğimize ve öğrencilerimiz ile birlikte ailelerine teşekkür ediyorum.Ayrıca programın hazırlanmasında destek olan idari amirlerimize ve salonu bizlere tahsis eden Belediye Başkanımıza,Atatürk Ortaokulu idareci ve öğretmenlerine ayrıca teşekkür ediyor programın hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Gazilerimizi, şehit analarını, şehit ailelerini sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.

Binlerle salât selam dua ve Fatihalar aziz şehitlerimizin üstüne olsun.18 Mart Şehitlerimizi Anma Gününün onları aynı zamanda anlama günü olması dileklerimle hepinizi saygı ile selamlıyorum. Ruhları şad olsun..."

19-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-202219-03-2022

Kaynak: https://www.igfhaber.com/yerel/bilecikpazaryerindecanakkalesehitlerianildi194002?fbclid=IwAR2e6KsI9J5ECtSMDx3D6iOj5uUvhNWwHFlhJYQJdNPP5n4ZPJUJutzeeZk